Over de boekenserie

Over de serie Bijbel beter begrijpen

De Bijbel is het meest gedrukte en meest verkochte boek aller tijden. Het is echter niet het eenvoudigste boek. Zeker de beginnende bijbellezer kan er gemakkelijk in vastlopen. De serie ‘Bijbel beter begrijpen’ wil de beginnende, maar ook de meer gevorderde, bijbellezer helpen de Bijbel beter te begrijpen. Dat doet ze in de vorm van bijbelstudies die je persoonlijk kunt lezen, maar nog beter met den groep mensen.

Iedere bijbelstudie bestaat uit een inleiding gevolgd door telkens een korte uitleg bij een bijbelgedeelte. Tekst en uitleg kunnen tijdens de kring worden gelezen en kort worden besproken. Om een en ander concreter te maken volgen gespreksvragen en verwerkingsopdrachten en een verdiepingstekst. Ieder hoofdstuk bevat ook een kadertje met een beschrijving van een zogenaamd kernbegrip, een begrip dat in het gelezen bijbelgedeelte aan de orde kwam en tevens een belangrijk vaak terugkomend bijbels thema is. Ter afsluiting van elk hoofdstuk worden leestips gegeven; andere plaatsen in de Bijbel waar over het behandelde thema gesproken wordt. Zo worden grote lijnen in de Bijbel zichtbaar.

De serie bestaat uit:

Jezus beter begrijpen (juni 2010)
Psalmen beter begrijpen (mei 2011)
David beter begrijpen (september 2012)
Petrus beter begrijpen (mei 2013)
Paulus beter begrijpen (februari 2014)
Jesaja beter begrijpen (augustus 2014)
Genesis beter begrijpen (juni 2015)
Markus beter begrijpen (januari 2017)

Auteur

Niels de Jong

De serie Bijbel beter begrijpen is geschreven door Niels de Jong, hier en daar bijgestaan door een medeauteur. Niels de Jong is in dienst van de IZB werkzaam als (missionair) predikant in Rotterdam-Centrum bij de gemeente Noorderlicht. Verder is hij schrijver van meerdere boeken. Zie ook www.uitonverwachtehoek.nl.

Website

Deze website is bedoeld ter ondersteuning van de serie ‘Bijbel beter begrijpen’. Je vindt allerlei extra informatie en verwerkingsopdrachten bij de verschillende delen van deze serie.

Je kunt via deze website ook de boeken bestellen, daarnaast zijn de boeken te verkrijgen bij alle boekwinkels en internetboekhandels.

Samenwerking

De serie Bijbel beter begrijpen is uitgegeven i.s.m. de IZB, vereniging voor zending in Nederland.

logo IZB