Aanbevelingen

“Voor onze introductiekring christelijk geloof maken we met veel plezier gebruik van het boekje ‘Jezus beter begrijpen’. Aan de hand van het boekje komen allerlei thema’s ter sprake en raken we ook écht de kern van het christelijk geloof.  De deelnemers zijn enthousiast over dit boekje, het helpt ze om met de Bijbeltekst aan de slag te gaan.Doordat de avond van tevoren voorbereid wordt door de deelnemers kunnen we tijdens de avond zelf de diepte in. Eén deelnemer had geen Bijbel. Toen hij er een in zijn bezit kreeg had hij in no-time een heel evangelie doorgelezen. Daar doe je het toch voor? Kortom, van harte aanbevolen!”   (ds. Bram Robbertsen, Sluipwijk)

“Ik vind ‘Jezus beter begrijpen’ erg leuk bijbelstudiemateriaal. We gebruiken de boekjes op de vier bijbelkringen in onze gemeente. Inhoudelijk is het boekje goed toegankelijk voor mensen die pas christen zijn geworden, maar ook ‘doorgewinterde’ christenen kunnen er goed mee uit de voeten. Een leuke mix tussen achtergrondinformatie en nadenken over wat het betekent voor je dagelijks leven. En niet te vergeten biedt het boekje (en de website) erg leuke creatieve ideeën om mee aan de slag te gaan op de kring. Het boekje helpt onze kringen om meer van Jezus te begrijpen…” (Eline de Graaf, Amersfoort)

“superleuk boekje over Johannes! Lekker doorgaan met zulke boeken schrijven; daar is echt zeer veel behoefte aan.” (Janneke)

“Er is iets begonnen. Tussen God en jou. Je ontdekte dat Hij leeft. En hebt begrepen dat Hij zich vooral in Jezus heeft laten zien en uitgesproken heeft. Door goed naar Jezus te kijken en te luisteren naar wat Hij zegt kun je dus wijzer worden van God. Om je daarbij te helpen schreef Johannes, een volgeling van Jezus, ooit zijn evangelie. Deze bijbelstudies, geschreven vanuit de ervaring met zoekende mensen, wil je helpen om wat Johannes schreef verder te verduidelijken. Zodat je Jezus, en via Hem God, nog duidelijker in beeld krijgt. De opzet van de bijbelstudies is zo, dat je er op verschillende niveaus ermee aan de slag kunt. Dat maakt het toegankelijk voor ‘beginners’ en aantrekkelijk voor ‘gevorderden’. Juist als er iets begon tussen God en jou, kan dat door deze studies verder groeien. En wie geroepen wordt om zoekende mensen verder te helpen, krijgt in deze uitgave een royale handreiking. Goed doordacht en duidelijk verwoord. Zelf heb ik er zin in om ermee aan de slag te gaan!”
dr. Paul Visser, Amsterdam

“Als ik de Alpha-cursus in een zin zou samenvatten, dan zou ik zeggen:’ Alles draait erom dat mensen zelf een ontmoeting met Jezus kunnen hebben. Die ontmoeting kan hun leven volkomen veranderen. Kijk maar naar de ontmoetingen die Jezus had in de Bijbel. Verhalen te over. We zien dat gelukkig ook gebeuren tijdens deze cursussen. Maar dan, daarna, als de cursus voorbij is. Of zoals een jonge vrouw zei:’ Ik had mijn leven aan Jezus gegeven, maar wist absoluut niet wat ik nu verder moest doen of wat er zou gebeuren met me!’ Het boek van Niels is uit die praktijk geboren. Hij is jarenlang ingegaan op de vragen die deelnemers over Jezus hebben. Wat biedt het verder kennismaken met de persoon van Jezus Christus mensen zoveel goeds! Ik ben blij dat Niels de lezers en de groepen die het gaan gebruiken aan de hand neemt en laat zien wie deze meest spraakmakende figuur uit de wereldgeschiedenis is en wat ontmoetingen met Hem voor hen persoonlijk kan betekenen. Van harte aanbevolen als vervolgmateriaal voor Alpha!”
Jan Bakker, directeur Alpha Nederland

“Met grote interesse heb ik kennis genomen van een boekje dat goede diensten kan bewijzen bij het bestuderen van de Bijbel. Het boekje vormt het eerste deel in een nieuwe reeks Bijbel Beter Begrijpen. In dit deel gaat het over het Evangelie van Johannes, dat in tien hoofdstukken wordt uitgelegd. We kunnen Jezus beter leren begrijpen als we goed bestuderen wat Johannes heeft geschreven. Eerst krijgen we een inleiding op het hele boek en daarna volgt steeds een intro op een gedeelte van het evangelie dat aan de orde wordt gesteld. In tien avonden kun je prima zicht krijgen op het geheel. Wie bereid is deel te nemen aan een studiegroep wordt er zelf door gespreksvragen en verwerkingsopdrachten helemaal bij betrokken. Bij ieder hoofdstuk is in een kader ook een kernbegrip beschreven. Zo krijg je ook zicht op de bredere verbanden in de Bijbel. Om er nog wat langer mee bezig te blijven worden er ook telkens leestips gegeven. Van harte aanbevolen voor hen die een vervolg op de Alpha-cursus zoeken. Maar het is ook mogelijk het boek individueel te gebruiken.”
Ds. Hette Abma, Gouda